|
|
Lån  


 
Her er en række gode råd, hvis du overvejer at blive udlejer.

Tag billeder
Tag billeder af boligen, inden lejeren overtager den, så du kan dokumentere standen. Få lejeren til at underskrive disse dokumentationsbilleder. Det er en stor hjælp i forbindelse med skader og vanrøgt ved udflytning.

Vær opmærksom på udgifter
Være opmærksom på, at der er omkostninger forbundet med at udleje sin bolig. Der er udgifter til vedligeholdelse, el, gas, vand m.m. Det skal man have med i sine beregninger.

Perioder uden indtægt
Der går penge tilannoncering, liggetid, skader og vanrøgt, manglende betaling af husleje, rådgivning og udarbejdelse af lejekontrakt m.m.

Forudbetalt husleje
Sørg altid for at opkræve det maksimale beløb, 3 mdr. husleje, i forudbetalt husleje. Hvis lejer ikke betaler, kan en eventuel udsættelsesforretning med fogedens hjælp nemt tage tre til fem måneder.

Brug standardkontakt
Anvend altid standardkontrakter. Individuelle ændringer og aftaler skal skrives præcist ind i standardkontrakten.

Forskel på fremleje og udlejning
Vær opmærksom på forskellen på fremleje og udlejning. Fremleje er den korrekte term, når lejeren og ikke ejeren fremlejer lejemålet.Information på sider:

Kursuslokaler - Lokaleudlejning - Hotel - Gode råd til udlejere - Camping - Boligsøgning - Gode råd om lokaleudlejning - Du er her: Lokaleudlejning - Lokaleudlejning -